Splošni pogoji

Pogoji uporabe spletnega mesta www.ciciban.info

  1. Definicije pojmov

Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.ciciban.info je Afit d.o.o., Miren 129, Miren 5291.

Spletno mesto predstavlja vsaka stran v sklopu naslova www.ciciban.info.

Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki obišče katerokoli spletno stran na spletnem mestu www.ciciban.info  (v nadaljevanju: uporabnik).

  1. Sprejetje splošnih pogojev

Uporabnik mora upoštevati te splošne pogoje. Uporabnik z uporabo spletnega mesta strani www.ciciban.info  sprejema te splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev.

Kot upravljavec spletnega mesta www.ciciban.info si podjetje Afit d.o.o. pridržuje pravico, da Splošne pogoje dopolnjuje in posodablja v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov. Vse spremembe bodo objavljene na spletnem mestu www.ciciban.info.

  1. Pravno obvestilo

Vse pravice vseh spletnih strani www.ciciban.info so pridržane. Vse informacije in gradiva, tako pisna kot slikovna, na spletnih straneh www.ciciban.info so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine podjetja Afit d.o.o., ter s podjetjem povezanih partnerjev, katerih vsebine so vključene v spletne strani www.ciciban.info.

Uporabnik lahko uporablja vsebine na spletnem mestu www.ciciban.info izključno za svojo osebno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletnih strani www.ciciban.info ni dovoljena. Informacij in gradiv, objavljenih na teh spletnih straneh se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Afit d.o.o.

Pravno obvestilo lahko podjetje Afit d.o.o. kadarkoli spremeni, in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki.

  1. Avtorske pravice

Spletna stran www.ciciban.info  vsebuje materiale, ki so zaščiteni po avtorskem  pravu.

  1. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Afit d.o.o. se zavezuje, da bo spoštoval in varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Ko uporabnik brska po spletnih straneh www.ciciban.info je anonimen, osebnih podatkov upravljalec ne zbira. Za namene statistike si podjetje Afit d.o.o. pridržuje zgolj pravico pridobivanja tistih podatkov obiskovalcev spletne strani, iz katerih ne izhajajo individualne lastnosti posameznika.

Prostor, v katerem se nahaja strežnik spletne strani, je ustrezno fizično varovan. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.ciciban.info lahko uporabnik naslovi na elektronski naslov ciciban@ciciban.info. 

Zbrane podatke bo Afit d.o.o. uporabil izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v skladu z veljavno zakonodajo. Afit d.o.o. podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani ne bo posredoval tretjim osebam.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij Afit d.o.o. ne bo uporabljal v druge namene kot je predvideno.

Afit d.o.o. lahko posreduje osebne podatke in kontaktne informacije le tistim zunanjim obdelovalcem s katerimi ima sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov oziroma vsebinsko enak dogovor ali drug zavezujoč dokument (v nadaljevanju: Pogodba o obdelavi). Obdelovalec osebne podatke obdeluje za namene, ki so določeni v teh splošnih pogojih, ter skladno z vsakokratnimi določili Pogodbe o obdelavi, pri čemer izpolnjuje najmanj vse standarde obdelave osebnih podatkov, ki jih predvideva veljavna zakonodaja.

Afit d.o.o. bo storil vse, da osebne podatke uporabnikov zaščiti pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabam

5.1 Obrazec za povpraševanje

V obrazcu za povpraševanje po izdelku uporabnik vpiše  svoj e-naslov. Afit d.o.o. potrebuje vaš naslov elektronske pošte, da vam lahko odgovori na vaša vprašanja in povpraševanja. Upravljavec jamči in se obvezuje, da bo osebne podatke spoštoval in varoval kot zaupne, skladno z določili veljavne zakonodaje. Posredovane podatke upravljalec ne bo razkril  tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bo uporabil zgolj v namen, s katerim so bili posredovani.

5.2 E-novice

S prijavo na e-novice preko obrazca za prijavo se uporabnik lahko naroči na prejemanje e-novic podjetja Afit d.o.o.. Uporabnik, ki na obrazcu za prijavo obkljuka polje »Da, želim prejemati Cicibanove e-novice«, dovoljuje in soglaša, da podjetje Afit d.o.o. uporabi uporabnikov elektronski naslov za namen obveščanja o novostih, ponudbi, popustih, promocijskih aktivnostih in drugih obvestilih iz poslovanja ter za statistično obdelavo.

Pri naročanju na spletne novice Afit d.o.o. zbira zgolj naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga uporabnik vpiše v obrazec za prijavo. Afit d.o.o. ta podatek obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih, ponudbi, popustih, promocijskih aktivnostih in drugih obvestilih iz poslovanja ter za statistično obdelavo.

Podatki o elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti uporabnik ne odjavi. Od prejemanja e-novic se lahko uporabnik odjavi kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu klikne na označeno povezavo »Odjava«.

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice mora uporabnik označiti, da soglaša, da Afit d.o.o. naslov elektronske pošte uporablja za namen obveščanja, kot zgoraj navedeno, ter, da je seznanjen s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli odjavi. To se stori tako, da se v poslanem elektronskem sporočilu klikne na označeno povezavo. Če uporabnik ne bo označil, da z navedenim soglaša, Afit d.o.o. ne bo pošiljal obvestil na elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval naslova elektronske pošte. Afit d.o.o. pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

Uporabnik je seznanjen, da njegov elektronski naslov obdeluje Afit d.o.o., ki ga hrani v sistemu, ki je fizično nastanjen v kraju sedeža. Uporabnikovi elektronski naslovi bodo shranjeni v podatkovni bazi izbranega ponudnika za pošiljanje spletnih obvestil in ne bodo uporabljeni v kakršenkoli drug namen.

Afit d.o.o. lahko, če je to skladno z namenom, s katerim se elektronski naslovi obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje elektronske naslove osebam, ki za Afit d.o.o. izvajajo posamezne naloge obdelave kot je na primer priprava in pošiljanje e-novic.

5.3 Piškotki

Na spletnih straneh www.ciciban.info se uporabljajo piškotki, t.j. majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletni strani, da si zapomni vaše nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletne strani, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti.

Spletno mesto www.ciciban.info uporablja nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta ter nekatere, ki so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc) ter nekatere, ki se uporabljajo za spremljanje obiska na spletni strani, kar upravitelju tudi pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

Uporabnik spletnega mesta www.ciciban.info lahko piškotke kadarkoli sprejme ali jih zavrne. Če uporabnik ne želi sprejemati piškotkov, mora nastaviti svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani na disk.

Ob obisku spletnega mesta www.ciciban.info se zbirajo splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani). Te informacije upravljavec uporablja za merjenje obiskanosti spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Uporabnikovi podatki niso predmet nadaljnje obdelave in niso posredovani tretjim osebami.

V spodnji tabeli najdete piškotke, ki jih uporablja spletno mest www.ciciban.info:

Ime piškotkaNamenČas piškotka
AdForm – TPC, GCM, uidOmogoča analizo prodaje preko različnih kanalov prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov.Ne poteče
AdWords – A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, midOmogoča analizo prodaje, statistiko ogleda strani in ponovno targetiranje uporabnikov.90 dni
Facebook – locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gateZa povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov.Ne poteče
Google Analytics – utmaOmogoča statistiko ogledov strani.2 leti
Google Analytics- utmbOmogoča statistiko glede na čas prihoda uporabnika na stran.30 min
Google Analytics – utmcOmogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.Ob zaprtju spletnega brskalnika
Google Analytics – utmzOmogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.6 mesecev
Google Analytics – utmvOmogoča segmentacijo uporabnikov na strani.2 leti
Google Analytics – gaStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.6 mesecev
Google Analytics – cidStatistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje6 mesecev

 5.4 Družbena omrežja

Zapisi na Facebook strani Ciciban so odraz avtorjeve osebne ocene in mnenja, in ne predstavljajo stališča podjetja Afit d.o.o. Pridržujemo si pravico, da po svoji presoji in brez pojasnila odstranimo ali spremenimo katerikoli zapis, objavljen na Facebook strani blagovne znamke Ciciban, ki kakorkoli krši pravice drugih ali je na kakršenkoli način nezakonit, žaljiv, sramotilen, vulgaren ali kakorkoli drugače sporen.

Podjetje Afit d.o.o. ni odgovorno za osebna mnenja, ocene ali neprimerne vsebine prisotne na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

5.5 Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

  1. Izključitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu www.ciciban.info so informativne narave. Afit d.o.o. se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na spletnem mestu, vendar ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Afit d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala oz. sodeluje pri delovanju in izdelavi spletnega mesta www.ciciban.info, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do vsebin, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na tem spletnem mestu ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Podjetje Afit d.o.o. ne odgovarja  za morebitno škodo  (vključno tisto, ki jo povzročijo virusi) na računalniški opremi, mobilnih telefonih ali katerekoli drugi aplikaciji, iz katere je mogoče dostopati do spletne strani www.ciciban.info, ki bi nastala zaradi uporabnikovega obiska spletne strani ali kakršnekoli njene uporabe. Podjetje ni odgovorno za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani www.ciciban.info.

Afit d.o.o.  si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani www.ciciban.info kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

  1. Pravice uporabnikov, obdobje shranjevanja, itd.

Na zahtevo uporabnika mu upravljalec sporoči, ali ter katere osebne podatke je shranil. Če so izpolnjeni zakonski pogoji, ima uporabnik pravico do popravka, omejitve ali izbrisa teh podatkov.

Uporabnik ima tudi pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov (Informacijska pooblaščenka).

V primeru vprašanj ali v primeru prijav morebitnih kršitev, lahko uporabnik podjetju Afit d.o.o. pišete na ciciban@ciciban.info.

Avtomatsko zajeti podatki, opisani pod točko 5., se obdelujejo in hranijo, vse dokler ni izčrpan njihov namen.

 

Veljavnost splošnih pogojev: maj 2018

Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.ciciban.info je Afit d.o.o., Miren 129, Miren 5291.